Sidor

01 juni 2010

Kalas

Mycket av förra veckan och helgen gick åt kalas planering, men har inget kunnat skriva för det va hemligt.

Min fina mamma fyllde 50 förra veckan, och firade det med att åka till Italien två nätter med pappa. Självklart tyckte jag inte hon skulle kunna smita undan en 50-års fest, så jag såg för länge sen till att fixa ihop det. Alla i fina släkten hjälpte till och alla kom med nått gott till vår stora sommar buffé. Mamma och pappa kom hem i fredagskväll, då hade vi nyss gömt maten i källaren och bakat sista kakan bara nån timme innan, som moster tog med hem för att gömma.

Lördagen började sen som vanligt, mamma blev fundersam och frågade lite om vi skulle ha lite kalas, el inte, vilket jag hade blivit bedd om att fixa för närmaste med lite tårta, av henne. Nja fixat och fixat berätta för henne att hennes taxi skulle hämta henne 13 och hon skulle känna sig fin. Mamma e inte nöjd med situationer där hon inte har koll, stunden innan började hon noja sig lite frågade vad hon skulle ha på sig, med sig, göra, inte göra, osv.

Moster kom och plockade upp henne 13, i samma sekund som de körde vimlade folket in, alla satte i gång med att fixa trädgården, dra fram bord, stolar, dukning mm. Jag satte igång at fixa mina delar av maten, hade ju inte kunnat göra så mycket tidigare. Fixa bröd, spett och sås. Allt fixades och donades och alla kom. 31 stycken va vi sammanlagt. Vid 15 snåret kom mamma och Johanna tillbaka, de stannade på uppfarten mamma hade ögonbindel och vi sjöng alla för henne. Hon blev förvånad övar att alla va där, och att vi va hemma, det tydde ju inte på det när hon åkt.

Men en bra dag, med tipsrunda om mamma, mys med släkt, ett jätte fint stort buffé bord fixat av alla. Med Bröd, såser, grillspett, köttfärsbiffar, pastasallad, potatissallad, små plock, stekt ris med thai smak, och dryck i alla former. Efteråt blev det kakor i massor och mer mys med släkt i den fina vårsolen.

Super bra dag, och vi tackar vädergudarna för vädret, in i sista sekund såg det grått ut och sen bara sprack det upp.

Super mös helg
Tack alla fina som hjälpte till!

Inga kommentarer: