Sidor

02 december 2011

Massa klödd

Meck och mer meck de senaste dagarna. Började med en trevlig middag i lördags på Olles jobb, mycket trevligt och kul att få göra sig fin. Barnen klarade sig bra med mormor trots första gången så länge för Tilly.







I söndags va det julfika med stora delar av släkten. Massa jul mys och god jul buffé (snittar) och efterrätt allt i julens tecken. Sill snittar, laxsnittar, sillröror pepparkaks snittar med ost, pepparkaks cheescake osv. Va mysigt och uppskattat.

Lagom till kaffet gick dock strömmen, inte vad vi behövde som skulle packa. Inga telefoner gick att ladda eller datorer, man såg inte riktigt vad man packa. Ordentlig middag kunde inte intas på kvällen heller.






Måndag va det dags för färden iallafall. Fortfarande ingen ström, svårt att få tag på skånetrafiken för att kolla status på tågen efter stormen. Men efter mycket meck kom vi till Landskrona, väntade 50 min på ett försenat tåg insåg då att väntan kunde bli illa. Så vi hoppa ini bilarna drog till Hyllie.




Kom till Kastrup och tog klassiska burgerking. Lalla runt lite innan vi kunde checka in.









I en av rundorna i en rulltrappa välte dock vagnen, klämde fast Daisy alla väskor ramlade och alla fick smärre panik. Checka dock in och insåg snabbt att flyget va 1,2 timmar sent. Så fika, korv och lek hanns med.

Kom på flyget allt flöt bra, dock sent o alla började bli trötta.









Kom fram till istanbul väldigt sent hade då 35 min på oss innan nästa flyg skulle gå. Men med lite springande och stress, glömde väskor i kontrollen osv, så hann vi dock med.



Flöt på bra även här, många sov, några va uppe och bara åt. Men det flöt på bra med barnen.

Väl framme i Bangkok hittade vi väskor tog oss igenom passkontroll. Hittade vår jätte lyx feta bil hoppade in på vår 3 timmars färd och sov mestadels.

Väl i huset vi hyrt en bit utanför huahin infann sig dock paniken, inget va riktigt dom vi trodde i huset. Va rätt size, men kändes slitet, för lite täcken inga handdukar, kast städat osv. Men världens gulligaste värdinna som hjälpte til. Va hungriga och efter Depp letade vi oss fram till en svin dyr restaurang.






Tog oss hem och sov. Vaknade positiv men ändrades snabbt, när allas sängar va som bly så alla hade ont i ryggen. Kändes sen skumt att ställa sig och göra frukost till alla när vi skulle va på semester. Tog oss sen ut för gå gatan och havet kunde det ju inte va fel på.

Tji fick vi gågatan fanns inte utan 4-6 restauranger nån taxi service och nått annat fanns. Havet ja inte ville jag bada där, va ingen strand utan kändes mer som en hamn med ett stup feta stenar och vågit, grumligt och djupt vatten.

Hittade ett litet ställe och käka lunch iallafall. Kollade taxi pris till khao lak och bokade. Tog oss tillbaka till huset letade hotell och hittade ett helt ok med ok priser, pool, frukost och bredvid havet.

Tog idag taxin kl 8 dock liten skabbig men den tog oss fram.




















Men den tog oss fram till khao lak på 7,5 timmar med en kiss paus bara.

Kom till vårt hotell rum satte på badkläder hoppa i poolen. Gick sen och åt gott. Nu försöker vi få barnen att sova och imorgon blir det första lugna mysdagen. Så som det ska va.

Känner oss äntligen på plats och nu ska vi sova gott i våra vita lakan.


-Pöss från phonen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite strulig början på ert långa äventyr.... skönt att det löste sig till sist! Kul att kunna följa er här. Ta väl hand om er! Kram

Lena

Anonym sa...

gud vad spännande det låter! vi är så avundsjuka.. här i Malmö regnar det och blåser.. hör av er, det ska bli spännande att läsa allt ni är med om! från kusin Linnea