Sidor

29 december 2011

Elefant

Och äventyr. I förrgår va det dags för den efterlängtade trippen på elefantrygg. Ungarnas längtan inte min, sist gick inte så bra och jag klumpade omkring. Men 60 kg mindre och en plan så kunde det ju inte gå fel.

Hämtades av bil, och plocka upp en annan svensk familj. Åkte till camp, och fick vatten och fick vänta en stund, då elefanterna käka frulle. Planen om att Olle skulle ha till gick åt skogen då hon somna hos mig, och då det va lättast att surra fast henne med sjalen på mig fick det bli så.



Red iväg, guppandes och vinglandes i djungeln, och som sist uppstod samma härliga dödsångest, och frågan om vafan vi gjorde där igen uppstod. Herman och jag va lagom nöjda bägge två, ungarna red med Olle och va givetvis lyckliga.






Stannade efter en lång färd, fick krypa av och vingla ner för ett vinglit stenigt stup utan skor. Hade sjalen på och kändes lagom kul, tog oss ner och mötes av en liten flod, eller vattenfall som de kallade det för, tog paus och de som ville fick bada.






Efter en stund fick vi ta oss upp igen, på elefanter igen. Lagom nu vaknade Tilly fick panik i den varma sjalen, vår snälla elefantkille, mo frågade om vi skulle rida en rak väg hem för bebisens skull, vi tacka JA. Vår fan elefant Gai tog oss hem igen hela. De andra kom efter en stund, och matning med banan va givet.






Bil vidare till sköldpaddor stod på schema. Va en sköldpaddsfarm, med bebisar på 1 mån upp till jätte stora på 1 meter i diameter. Häftigt!













Åkte sen ut till en liten restaurang, mötes av värden som dukat, och gång på gång kom hon ut med fat från köket, och serverade massor med god mat, vi åt som glupska grisar och det var ändå över massa. Åkte sen hem och avslutade dagen. Va en kul dag och ungarna tyckte det va kul, lite annorlunda, men absolut värt varenda krona. 3000 baht dvs 700 kr betalade vi för oss och Herman för hela dagen inkl allt.

Ungarna fick vad de ville iallafall, och jag tackar Gai för han tog hos hem hela.

Posted using BlogPress from my iPad.


Inga kommentarer: