Sidor

15 november 2011

Långresa i Thailand 3

Resa med barn, Thailand, långresa, föräldrapenning i Thailand, flyga med barn, resa med barn, fixa inför långresa, ja kalla det vad du vill. Men vi befinner oss i alla kategorier.

Detta e tredje delen i mitt inlägg och många fler kommer. Fler inlägg om vår Thai resa finns under rubriken thailand till höger.

Vi har den underbara förmånen att kunna resa med våra 3 barn. Har rest med barnen förr och aldrig sett detta som nått problem. Få springa runt i badkläder hela dagarna, äta gott, slippa tvätta, städa, laga mat vad kan bli bättre en att få dela det med sina barn. Ekonomiskt möjligt blir det genom sparande och billiga val. I Thailand plockar min man semester och föräldrapenning om vartannat för att inte förlora för mycket. Något att tänka på e att man Max får plocka föräldrapenning 6 mån i stöten från ett annat land.

Saker som kostar är en del flyget för oss 2 vuxna 2 barn 3 resp 5 år och 1 spädbarn. Gick på 23 000 med turkish airlines byte i Istanbul men ses inte som nått problem utan skönt med ombyte och att få sträcka på sig. Inrikesflygen bokas som sagt separat via Bangkok airlines alt sir asia, för 200-500 kr per resa. Tåg och buss och bil e också smidiga rese sätt och billiga för inrikes förflyttning.

Vaccinationen har kostat oss ca 700 kr per person, 2 omgångar med havrix per pers, och anser att detta skydd räcker gott och väl om man inte ska ut och backpacka i djungeln.

Visumen kostade oss 520kr per person, tillkommer visa run avgift på ca 400-500 kr per person, samt 30 extra dagar för ca 400 kr per person för vår del.

Vidaresändning av post har kostat nån 100 lapp Max 600 för 6 mån dock.

En bra resevagn har vi letat efter länge. Har tidigare rest med mclauren quest samt xt till thailand. Har funkat jätte bra men reser denna gång med en tjej som e något mindre. Vill därför ha en lättvikts vagn där man kan se barnet. Har först testat med Phil och Ted smart, men skickat tillbaka den då vagnen bestod av 100 små fel. Otroligt missnöjd med denna vagn. Har nu beställt oss en bugaboo bee, lättvikts vagn med vändbar sits, hoppas detta blir bättre. Alla har sina krav på vagn, men trottoarerna e sjukt höga, ojämna och ojämna vägar mm i Thailand. Så detta bör tänkas på när man väljer vagn. Vagnen ska också lätt och snabbt kastas upp och in i taxi bilar, tuktuk mm, så en lättvikts känns viktig för oss. Vägarna e också smala knögliga och ojämna så nån jätte bred vagn hade inte jag velat åka med. Uv-skydd myggnät och ordentlig sufflett e att rekommendera, vi har även köpt transportväska till vagnen.

Fortsättning följer..



-Pöss från phonen!

Inga kommentarer: