Sidor

10 november 2011

Långresa i Thailand 2

Resa med barn, Thailand, långresa, föräldrapenning i Thailand, flyga med barn, resa med barn, fixa inför långresa, ja kalla det vad du vill. Men vi befinner oss i alla kategorier.

Detta e andra delen i mitt inlägg och många fler kommer. Fler inlägg om vår Thai resa finns under rubriken thailand till höger.

Fler saker vi tänkt på inför vår kommande lång resa är.

Visum- som turist får man 30 dagar vid inresa i Thailand. Detta räcker ju dock inte så länge vad man då kan göra är att ansöka om visum här hemma på thailändska ambasaden. Finns i Stockholm och Göteborg. I Stockholm måste man lämna dem som person el med bud. Till Göteborg kan man även skicka papperna till.

Man kan ansöka om turistvisa med 1,2el 3 inträden. Dessa är på 60 dagar och man måste lämna landet dvs visa run, för att starta upp ett nytt inträde. Genom turistvisa med 3 inträden får man alltså 180 dagar men var 60de dag måste man lämna landet. Man kan även förlänga varje inträde med 30 dagar på plats, finns visa kontor på de flesta stora turist orterna. Vi har ansökt om 2 inträden och har då 120 dagar och med ett besök hos visa nissarna har vi ytterligare 30 dagar dvs 150 dagar med bara en utresa och exakt vad vi behöver.

Söker man på visa ambassad får man upp ambassad sidan med papper man ska fylla i för visa ansökan, adresser mm. Vi skickade våra till Göteborg la passen i en förfrankerad grön post påse kasta även i 2 pass bilder per person, utskrift på flygbiljetter, en ifylld visa ansökan, 520 kr per person och även en för frankerad påse som va rekommenderad och med vår adress på, så de lätt kunde skicka tillbaka passen när de va klara. Allt detta skickar man givetvis med rekommenderad post, 2 gröna kuvert och rekommenderade kostade 220 kronor.

Visumen tog oss bara 3 dagar att få tillbaka, men att tänka på e att man skriver retur adressen till nån som har mer legitimation än passet då id krävs för att hämta ut det rekommenderade paketet.

Fortsättning följer...

-Pöss från phonen!

Inga kommentarer: